EL RACÓ DE MARES i PARES

En aquesta pàgina trobareu diferents temes que us poden interessar pel que fa a l'educació dels vostres fills I filles. Cada tema té un enllaç que us portarà a un article, comentari, vídeos, locucions, ... Tan sols heu de clicar el títol del tema que us interessi.


LA GELOSIA

La gelosia és un sentiment que existeix en totes les persones. La gelosia no es té o es deixa de tenir com una grip o una varicel·la, sinó que és un sentiment que apareix davant la temença de perdre l'amor d'algú perquè apareix un altre més interessant.
Quan la gelosia és vers el germà petit és, entre altres coses, signe d'estima del nen o nena cap els pares. El germà gran tem haver deixat de ser estimat o ser-ho menys a causa del naixement d'un germà, que ha passat a ser el focus d'interès i d'amor. (Marissa Solsona, Psicòloga) clica el títol per saber-ne més
ÚS DEL XUMET i EL BIBERÓXUMET, BIBERÓ I MENJAR TRITURAT; FINS QUAN ?

LA BATALLA PER ANAR A DORMIR
És un conte que parla d’una història molt real, la diferència. Vivim en una societat plena de diferències, ja siguin en coses materials, amb vida o aquelles que són personals. Tot el què ens envolta té un grau diferent envers a un mateix, però no per això s’ha d’excloure o marginar, tot el contrari, s’ha de poder valorar i aprendre per conèixer noves formes d’entendre el món o saber que hi ha mil i una formes de fer i sentir el mateix. És un fantàstic conte  que treballa amb la diferència entre individus, allò que ens fa únics i irrepetibles, on demostra que tots nosaltres tenim un punt que ens diferencia de tots els altres. La diversitat com a procés de aprenentatge per poder gaudir del nostre entorn social més pròxim. Gràcies a uns dibuixos senzills, s’intenta plasmar una realitat que no és tan senzilla de tractar, i l’autora es defensa perfectament per tractar aquest tema d’una manera màgica i simple. Dins la comunitat de què formem part no parem de trobar-nos en situacions semblants; o bé dins de la filosofia educativa que es defensa, i que es fonamenta bàsicament amb el respecte i l’entesa de la diferència, tot treballant amb la diversitat per conèixer les mil i una perspectives.

Si voleu veure el conte clique sobre el titol. (no oblideu de conectar els altaveus)


 LA INFLUÈNCIA DE LA TELEVISIÓ EN ELS NENSL'ETAPA EDUCATIVA 3-6 ANYS
ELS INFANTS FAN EL QUE VEUEN


QUÈ SÓN ELS VALORS ? , PER QUÈ CAL EDUCAR EN ELS VALORS ?, COM FER-HO ?AVERIGÜE SI FUE O NO UN HIJO FELIZ Y SABRÀ SER UN PADRE FELIZ

Reflexions molt interessants de la Laura Gutman sobre aspectes de la relació nens i pares tenint en compte que l’autora es basa en la frase: si vàrem ser feliços en la nostra infància sabrem ser pares feliços!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada